KRIK är här! KRIK är här!

Skriven av Einar den .

Så är det! Idag har KRIK(Kristen Idrottskontakt) varit på besök hos oss och det har varit sjukt kul! De har lekt lekar med konfirmanderna och berättat om hur man kan kombinera idrott med Jesus. Idrott + Jesus + Kärlek = Awesome stuff!! 
Nu hör man hur den nästsista andakten långsamt dör ut och konfirmander plus gårdspersonal drar sig mot matsalen för en sista kvällsmacka innan läggdags. Imorgon väntar de sista lektionerna(sista!) och jag känner hur jag mår lite dåligt när jag inser att jag snart måste säga hejdå till alla dessa otroliga människor som jag har umgåtts med i mer än tre veckor. Gaaaah, det är så få dagar kvar!
Jaja, det enda man kan göra är att njuta så mycket som möjligt, så nu drar jag och tar min smörgås!
Adios! 

Kärleksdagen

Skriven av Emanuel den .

Lägret går med en rasande fart. Imorse väcktes konfirmanderna med blommor och ljuv sång. Igår spelades det en deformerad form av brännboll, kallad getboll, där det mesta så att säga ballar ur. Innan dess övade konfirmanderna inför konfirmationsgudstjäntens olika inslag, musik drama osv. Man hinner knappt med själv. Men kul har vi! Om lägret ändå varade hela sommaren! Men nu är det inte så. Alltså gäller det att ta vara på tiden.

Idag är det kärleksdagen. Därav väckning med blommor och ljuv sång. Kärleken är så mycket mer än bara ljuv sång och blommor och vi hoppas kunna tala om den idag ur många olika perspektiv och vinklar. Våra konfirmander är mogna och pratsamma när det behövs. Vi litar alltså på att detta blir en bra dag. En utmärkt dag. Återigen :)

Kolla även vårt instagramkonto. "sandvikengarden"

 

FRUKTSTUND

Skriven av Julia den .

Och dääÄÄÄÄÄÄÄÄÄr hör man alla konfirmander lämna kapellet för att dra sig upp till matsalen! Vi gör ganska mycket grejer här, till exempel äter. I massor. Om det var någon konfirmand som tyckte gårdagens Rättvisedag bjöd på lite för lite mat, kan man gott återhämta sig idag. 

(springer iväg och fruktfikar med konfirmanderna. klurar på frågor om istid och fruktsalladsdefinition (dricker man svartvinbärste och äter päron, blir det typ fruktsallad?))

Idag är det fredag (!), så undervisningen är inne på sin femte dag och idag pratas det om Försoning. Phew. Stort ämne. Viktigt ämne. Under våra fem dagar med "vanligt" schema (alltså inte typ midsommar eller helg) har vi haft två temadagar, en Jagdag som handlat om integritet&identitet, och gårdagens Rättvisedag som helt enkelt handlat om (o)rättvisor. (Nån nämnde precis att halva lägret har gått nu. VA?! Panik! Jag vill aldrig att det här ska sluta! Ge mig mina konfirmander!). 

Jag kan berätta lite om hur vi ser ut, rent utseendemässigt, här på Sandvikengården. Iallafall vi i ledarteamet. Just nu sitter vi och planerar. Einar har två av Rebeckas slipsar på sig, Johannes har sin hundraåriga vandrarstav som vart med om både det ena (blomplockartävling) och det andra (rättvisespel). Själv sitter jag här med mitt otvättade hår och tänker på igår när 3 av 12 ledare gick runt i Israel-tröjor. Vad hände där, liksom? Klädkrock at its best.


blesspeaceandrock'n'roll
Puss, 
Julia och resten av oss ledare

Ära vare Gud i höjden...

Skriven av Huvudledare Lovisa Schmidt den .

...idag är det TORSDAG!! Och vem kunde ana att den första veckan skulle gå så in i Norden snabbt? Det har varit en fantastisk vecka på alla sätt och vis, vilket lett till ett något blogg-distraherat ledarteam. Efter lite teknologiska utmaningar satsar vi nu på flertalet inlägg per vecka - så att även ni där hemma kan få ett smakprov på hur bra vi har det.

För jag skulle faktiskt vilja påstå att vi har det oförskämt bra. Idag har vi ett tema: tema Rättvisa. Vi ställer oss frågor i undervisningen som typ "Är världen rättvis? Finns det någon rättvisa? Hur ser den i sådant fall ut? Finns det argument för en gudomligt given moral? Kan man argumentera för tio Guds bud även idag?" och så vidare. Men! Troligtvis är inte dessa frågor det främsta minne som konfirmanderna kommer att bära med sig från denna dag. Under lunchen har vi gett ett reellt smakprov på hur världens orättvisor också SMAKAR. Ingen anledning till oro dock - detta är en engångsföreteelse och alla andra mål mat som serveras på gården är utsökta och serveras i överflöd!!

Om ni vill veta något mer, eller om ni har frågor - fråga på! Vi skriver mer än GÄRNA om det ni vill veta (typ iallafall :) ). Dessutom uppdaterar vi vårt Instagramkonto flitigt med bilder (kolla in Sandvikengarden)! 

Det enda vi önskar oss nu är MER TID (och mindre regn), samt en gnutta med hälsa till några av oss (både deltagare och konfirmander) som är lite krassliga. Men mest av allt är vi GLADA över att lägret är i full gång. Halleluja på det!

Tro, Hopp & Kärlek från oss ledare
genom Lovisa Schmidt!
DOPING

Skriven av Josef den .

 

Tjena bloggen!

 

Idag har vi haft en grym dag med ett fantastiskt dop. Jag säger då det, mycket vackert! Tror de andra konfirmanderna också tyckte det var en minnesvärd stund. Efter det hade vi en riktigt nice gudstjänst där konfirmanderna medverkade med bla vacker sång. Breathtaking!

Idag fyller även vår kära konfirmand Wilhelm år. En söt, musikalisk kille som nu har hunnit bli 15 år gammal, STORT. Wilhelm väcktes med skönsång av ett gäng morgontrötta tonårsgrabbar som sjöng "Ja må han leva". Eller sjöng och sjöng, vet inte om ni försökt få så många målbrottskillar att sjunga på morgonen tidigare men jaja, det är tanken som räknas. alla hade liksom varsin stämma - omedvetet. Hur som helst, hoppas jag att Wilhelm uppskattade det och åter igen: Grattis Ponken!

Just nu har de små liven (konfirmanderna) fritid. Vissa har valt att spendera den på att paddla till Edane medan andra är nere på stranden och bättrar på sin solbränna (ni får själva lista ut vad som är mest populärt hos tjejerna och killarna). Denna stund firar vi ledare genom att planera kvällens aktiviteter. Hurra!

över och ut!

/Jofes

 

Vilket väder

Skriven av Emanuel den .

Extremt bra väder har vi! Mycket har hänt här! Jag kan inte ta upp allt för snart är det andakt. Men jag kan ju nämna att vi idag har haft undervisning om bön och om församlingen/kyrkan. Givande undervisning med perfekta konfirmander som ställer frågor på rätt ställen och som gillar att diskutera och lära.

Utöver detta har var och en varit på sin "valbara kurs" på lägret. Vackra låtar växer fram i musikkursen där jag är med. Det verkar lovande inför konfirmationen där de ska spela upp sina komponerade låtar.

Nu ringde klockan så nu ska jag skynda. Men idag på fritiden körde vi getboll. OMÖJLIGT att förklara men extremt roligt. Om ni vill veta vad det är. Fråga någon konfirmand eller ledare från de senaste 5 åren eller kom till sandvikengården nästa sommar. För detta händer INGEN annanstans.

Nu springer jag ut till andakten. Hörs.

29 juni...

Skriven av Staffan den .

Vad händer på lägret just nu? 
Efter midsommar och introdagar och lite andra event de första dagarna har lägret kommit igång ordentligt. Undervisningen den här veckan har till stor del handlat om Jesus och förlåtelse och konfirmanderna har många bra frågor och funderingar! Det har också varit bra väder och många har paddlat eller spelat volleyboll på fritiden.

I morgon är det loppis på Sandvikengården och därför kommer vi åka här ifrån på en utflykt över dagen. Det går rykten på lägret om att den går över den norska gränsen... Vi får väl se.

Allt gott!

För er som undrar - BLOGGEN LEVER!!

Skriven av Lovisa Schmidt den .

...och det gör vi också här på lägret! Lever och FRODAS. Efter ett par dagar med skyfall utan dess like har solen nu lyst på oss hela långa onsdagen - 90% av konfirmanderna ligger i för tillfället plurret eller paddlar kanot, under skratt och glada toner. Förutom bad och kanot på fritiden har vi också hunnit med två undervisningspass om Bibelns huvudperson Jesus, samt att vi har haft våra första estet-pass där konfirmanderna fått välja mellan drama, musik, bild och sport. Ledarna konstaterade nöjt efter detta estet-pass att vi är mäkta imponerade på ungdomarnas insats, vilka talanger dom är!

Under lunchrasten idag hade några av oss ledare en skön diskussion med några av konfirmanderna angående deras förväntningar på lägret innan dom kom hit. En konfirmand konstaterade då att "Jag trodde att ni ledare lurades och inte var kristna på riktigt eftersom ni har så roligt..." Vi kom fram till att det finns många fördomar åt alla möjliga håll, och att de förväntningar man har inte alltid stämmer. Här har vi det så roligt vi bara kan - hoppas ni har det också där hemma!

Gud välsigne Dig!

Lovisa Schmidt

Lägrets sjätte dag

Skriven av Emanuel den .

Regn. Mer regn bara idag än vad det vanligtvis kommer på hela juni. Men inte deppar vi för det. Undervisningen om Gud och Bibeln samt matpass har flutit förbi och just nu hör jag konfirmanderna spela musik. Det är dags att introduceras till lägrets estetval, bild, musik, sport osv. Om några minuter är det dags för dom att spela upp sina låtar (omgjorda lovsånger) inför varandra. De har övat i bara en halvtimme så det blir spännande för dom.
Stämningen är riktigt bra på lägret. Flera har redan uttryckt sin glädje över att de valde att gå på detta läger trots att de kanske tvekade innan. Och det är ännu långt ifrån slut. Vi har tre veckor till på oss att utöka kunskap om Gud, få mer kärlek för varandra och utvecklas som människor i livets djupaste och mest spännande frågor.
Vattnet som kommer inifrån är ett varmare, fräschare och ett mindre "blött" regn än junidropp. Så vädermässigt ser vi framåt, lägermässigt ser vi helst att vi kan vara här för alltid.

Oj oj oj...

Skriven av Staffan den .

Oj oj oj. Det slog mig precis att vi inte har uppdaterat konfabloggen särskilt mycket under lägrets gång. Cred till några av mina kollegor som dock tagit sig tid att skriva några inlägg under lägrets gång. Själv kan jag inte ta åt mig någon av den äran.

Hur som helst. Även om inte bloggen inte har varit något vidare har lägret desto bättre. Tack och lov :)

Igår hade vi föreläsning om mission och sedan en presentation om en missionsresa i Nepal framfört av mig och min tillresta vän Emma som var där i vintras. På kvällen var det tönt-OS med grenar som norsk fylla och blåsa Ahlgrens bilar ur näsborrarna. Idag handlar undervisningen bla om kyrkohistoria och i eftermiddag blir det körövning och lekar.

Konfirmationen närmar sig med stormsteg och det är bara onsdag torsdag fredag kvar på lägret. Som ledare är mitt intryck att lägret är bättre och roligare än aldrig förr och sammanhållningen likaså. Med vissa undantag, jag tänker främst på några förkylningar, huvudvärk och öroninflammation (anhöriga vet vilka det är - no news is good news), har lägret varit KANON och tillsammans gör vi ALLT (utom att blogga) för att det ska fortsätta att vara KANON.

Summa:

Konfalägret är fantastiskt, bloggen kass, konfirmanderna helsköna, maten himmelsk, vädret bra, stämningen på topp och gasen i bott.

Sista rycket. Nu kör vi.

Staffan.

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeij!

den .

nu är jag svettig, för det är varmt, det är bra. alla konfirmander lever, det är också bra! alla ledare utom några sitter i sakristian, som vanligt. staphan o hans syster lovisa undervisar nu. det är torsdag idag men imorgon it's friday fridayyy!! då blir det fetfest:)

lisa hälsar att hon skrev fel igår, hon menade onsdag såklart!! det är ju idag det är torsdag, o imorgon friday fridayy. johannes läser i en andaktsbok...det går riktigt bra.

nu känner jag mig törstig, väldigt törstig.

ett glatt budskap (också kallat evangelium): nu finns det toapapper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!det tog slut i söndags men nu är det fullproppat i förrådet igen så bajsa på kära vänner!

nu lyssnar lisa på baby med bieber, det låter så skönt i örona asså, han är en riktigt bra kristen han.

nu ska jag nog gå o chilla i sophan för johannes o joseph gick just ut.hejdå kära blogg!!!!!!!!!!<3

puss mathilda

30 juni 2011

den .

Tjena!

Idag har konfirmanderna haft undervisning på de 2 första passen, Anna-Maria och Emanuels pass handlade om att dramatisera Guds egenskaper. Konfirmanderna var jätteduktiga. Man fick se både Titanic, "Friday låten", Pirates of the caribean, Bröllop osv.

Vi har också badat mycket idag och det har varit väldigt varmt, många har åkt kanot och många glassar har blivit köpta. På de sista passen så var det estetiska val, jag höll i bild med Matilda och konfirmanderna är väldigt fantasifulla.

Andakten var mycket bra idag och nu lär man känna konfirmanderna mer och mer, underbart! Ni är fantastiska allihopa hörrni.

/ Lisa

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Plusgiro
64 19 49-3
Bankgiro
729-6353
Iban
SE3280000008431932047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07