Artikelindex

Till Dig som leder besöket på Sandvikengården

Varmt välkomna till Värmland och Sandvikengården, hälsar Er Evangeliska Fosterlands Stiftelsen i Värmland som är Sandvikengårdens ägare och som är en fristående missions-organisation inom Svenska Kyrkan!
Vi är glada för att Ni har visat intresse eller bokat in er på vår gård och vi hoppas och tror att Ni ska trivas bra hos oss. Här kommer lite information som kan vara bra att ha inför Ert besök.

En gammal historia har gården.
I början av 1900-talet ägdes gården, som kallades för Hagen, av Anna på Hagen, en kvinna som levde sitt liv helt för missionens sak. På ålderns dar skänkte hon gården till missionsrörelsen, för att det skulle bli en viloplats för hemvändande missionärer. Eftersom behovet att detta inte var stort fylldes gården istället av läger och kurser och sedan det första lägret 1930 har 100.000-tals gäster besökt gården.

Mat
Måltiderna serveras normalt på följande tider:
Frukost 8.15 - 9.00
Lunch 12.00 - 13.00
Kaffe ca 15.00
Kvällsmat 17.00 - 18.00
Kaffe ca 20.30
Samtliga tider kan justeras efter Era önskemål om Ni meddelar det vid bokningen. Det finns då också möjlighet att komplettera bokningen med t.ex. förmiddagsfika eller om så önskas att välja bort delar av den mat som serveras.
Till frukost serverar vi gröt och fil, smörgåsar, kaffe och the. Lunchen som är vårt huvudmål består av någon varmrätt, dryck samt kaffe ibland dessert. Till kvällsmat serveras vanligen någon enklare varmrätt samt smör, bröd och dryck. Finns vegetarianer, allergiker eller diabetiker i gruppen så var god meddela detta i god tid före ankomst. Önskar Ni använda kiosken är det bra om Ni bestämmer några tider per dag då vi ska hålla den öppen.


Nattlogi med mera
Logi blir det i en-, två-, tre- eller fyrbäddsrum. Något enstaka större rum finns också. Vi har beroende på säsong 25 –30 rum, vilket gör det möjligt att förlägga en grupp på maximalt drygt 50 personer i enkel och dubbelrum.
Alla utom ett par rum är som minst utrustade med handfat på rummet med kallt vatten. Toaletter finns i korridor och pentry finns i Sjöstugan, Läsar- och Lägerstugan.
Läsarstugan som är bäst utrustad har varmt och kallt vatten och de flesta av rummen där är också utrustade med toalett. Vi har 12 duschar samt handikapptoalett och skötrum.
Observera att sänglinne och handduk ska medtagas om inget annat avtalats!
Senast ett par dagar före ankomst ska förläggningslista sändas till oss, för att vi ska kunna ställa i ordning rummen enligt Era önskemål.


Samlingslokaler
Den största samlingslokalen finns i kapellet där det finns plats för ca 150 personer.
I studielokalen vid kapellet som vi kallar för Sunnemosalen finns skrivtavla, overhead, kassettdäck samt filmprojektor. Här finns plats för ca 35 personer eller ca 25 vid bord. I studielokalen i Läsarstugan finns plats för 25 respektive 15 personer. Dessutom finns ett antal rum lämpliga för grupparbeten.

Fritid och motion
I skogen vid gården finns fyra promenadstigar, tre på ca 1,5 km samt en på ca 6 km. För löpning är dock kanske grusvägen lämpligare. Dessutom finns naturligtvis badplatsen, fotbollsplan, volleybollplan, pingisbord och vår bastu att tillgå.
Kanotcentralen ger Er ytterligare möjligheter. Med en kanot kan Ni på någon timme paddla öarna runt, eller på ett par dagar paddla en omväxlande tur Rinnen – Värmeln. Om Ni så önskar ställer vi gärna upp och ger en kortfattad instruktion i första hand om kanotsäkerhet och räddning. Tänk på att under högsäsong boka kanoter i god tid.

Sevärdheter
Sevärdheter och utflyktsmål finns det gott om på rimligt avstånd från Sandvikengården. I Arvika finns RackstadMuseet, i Klässbol finns det välkända Klässbols linneväveri som ingår som en del i ”hantverksrundan” som dessutom erbjuder glasblåsare, tennsmide, möbelverkstad mm. Vid Brunskogs kyrka hittar Ni Skutboudden med keramikverkstad och smedja .
Sunne ca 40 km från Sandvikengården förknippas med Fryksdalens storslagna natur och den välbesökta Rottneros park samt Selma Lagerlöfs hem Mårbacka. Oslo eller Karlstad är ett lämpligt mål för en heldagsutflykt.
Kommer Ni med buss bör den inte vara högre än 3,65 meter, för att kunna passera en viadukt på vägen mot Sandvikengården. Är bussen högre så ring Sandvikengården för information om alternativ väg.

Trivselregler
Några få trivselregler har vi också på Sandvikengården. Den viktigaste är att vi alla visar omtanke och hänsyn till varandra, andra gäster, gården och grannarna. I detta ingår också att all rökning inomhus, samt att allt bruk av alkohol är förbjudet.
Sandvikengården är öppen för alla och därför kan det hända att det under Ert besök också finns andra än Er grupp här. Det kan vara kaffe- eller badgäster, campare, vandrarhemsgäster eller någon som ska hyra en kanot.
Vi vill gärna ta emot alla som vill komma till Sandvikengården. Men, om en grupp – organisation bedriver verksamhet som ej överensstämmer med vår egen kräver vi att ingen offentlig propaganda bedrivs i samband med vistelsen på gården.

Bokningsrutin, betalningsvilkor, avbeställning mm
Bokningen ska bekräftas av beställare inom en månad. I samband med bekräftelsen betalas en bokningsavgift. Bokningsavgiften dras från slutfakturan och återbetalas ej för eventuell avbeställd del. Vid avbeställning fyra till sex veckor före bokad tid debiteras en avgift på ytterligare 10 % av priset för avbeställd del,(dvs totalt bokningsavgift + 10%). Vid avbeställning senare än fyra veckor före bokad tid debiteras ytterligare 20 % av avtalat pris för den avbeställda delen, (dvs totalt bokningsavgift + 30%). Detta under förutsättning att motsvarande tid ej utnyttjas av annan beställare. Senast fem dagar före ankomst skall slutligt antal deltagare meddelas. Vid minskning med mer än 10 % av deltagarantalet senare än 5 dagar före ankomst debiteras totalt 50% av avtalat pris för denna minskning.
Vi lämnar en generell grupprabatt som innebär att för varje 25 fullt betalande erhålles fritt uppehälle för en person.
Välkommen!

Kontakt

Adress
Sandvikengården
Sandviken
671 94 Brunskog
Telefon 
Telefon Kök
+46(0)570 50025
+46(0)570 50025
Mail
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
org.nr
872000-3212

Konton

Bankgiro
729-6353
Iban
SE328000
00084319
32047110
Swiftkod
SWEDSESS
Swish
123-362 21 07